duminică, 10 iulie 2011

Atelier creație, pictură/gravură

Atelier de creație la Parohia Udricani. Începând cu anul 2009 Parohia Udricani a organizat în vacanțe ateliere de creație pentru copiii din  parohie. Un merit deosebit îl au profesorii Teodora Coltofean, Oana și Iuri Isar de la Liceul de Arte Plastice Nicolae Tonitza.

Doamna profesoară Teodora Coltofean mereu îndrăgostită de copii și de profesiune. Cu pasiune și dăruire de-o viață alături de școală și de Biserică.
Copiii și noi vă multumim pentru toate.


Copiii și tinerii noștri dornici de a exersa și progresa în cunoașterea tehnicilor artei.

Iulia, un talent în devenire.


Delia-Maria pictând corabia speranței inspirată de biruința Sfintei Cruci.


Parohia pune la dispozitie copiilor cateva modeste mijloace dedicate sportului și mișcării pentru gimnastica trupului dar și a minții (minitenis, tenis de masă, șah etc).




Profesorii Oana și Iuri Isar, permanent disponibili pentru îndrumare și sprijin în formarea viitoarelor talente. Cu dragoste și pasiune ei pun suflet în ceea ce fac - le mulțumim și pe calea aceasta.


 E suficient să-i privești cât de serioși pot fi când sunt în acțiune, pentru a-i iubi și ajuta să crească frumos și drept în viață, totdeauna însă în pridvorul Bisericii, ca să fie ocrotiți de îngeri și sfinți, cum dealtfel au crescut atâtea generații. Aici în acest pridvor au învațat carte de la dascăli precum Chiosea: Boierii Văcărești, Logofătul Greceanu, Paris Mumuleanu, Marin Serghescu, Petre Nănescu, Anton Pann ori Petre Ispirescu. Ce păcat să mai existe oameni în țara noastră care să nu cunoască toate acestea și să se împotrivească predării religiei în școală. Dar ei sunt străini de neam, de Biserica străbună și de cunoașterea istoriei. 


Tehnica gravurii presupune har, îndemânare, răbdare și disponibilitate.

Prof. Iuri Isar un specialist în tehnica gravurii.
Copii mici, speranțe mari.

Înger îngerașul meu, ce mi te-a dat Dumnezeu, eu sunt mic tu fa-mă mare...
Mare este puterea  crucii Tale Doamne, că s-a înfipt în loc și lucrează în lume.
Cu brațele ei crucea susține lumea-n armonie cu Dumnezeu pe verticală și-n iubirea Preasfintei Treimi pe orizontală.  
Elisabeta, Ana și Rebeca preocupate de așezarea culorilor în matricea formelor.

Uneori crucea nu mai pare grea, ci doar colorată. Moartea-i sămânță, pusă-n pământ, răsare-o floare.